Tetőterek kialakítása, száraz építés

A tetőtér beépítés lehetőségei

Ha több helyre van szükséged, a leggazdaságosabb megoldás, ha lakhatóvá teszed a ház már meglévő, de ki nem használt terét, a tetőteret.

Miben más, ha tetőteret építesz be?

gy nagy előnye, hogy kisebb belmagasságot könnyebb fűteni és hűteni is. A belső gipszkarton burkolat felületét a helyiség hője könnyebben felmelegíti, mint a kívülről hűlő fal belső felületét, ebből a szempontból ez a megoldás előnyös.

Emellett otthonos hatást kölcsönöz a helyiségeknek. A ferde fal pedig izgalmas is lehet. Mindenképp eltér a hagyományostól, amit jól ki lehet használni.

A tető szintjébe süllyesztett tetőtéri ablakok ráadásul sokkal több fényt engednek be a lakásba, ami télen nagy előny, nyáron pedig a hatékony árnyékolástechnikának köszönhetően hűvösebb maradhat a lakás.

A tetőtér beépítésének vannak hátrányai is: a csapott falak miatt a belmagasság kisebb lesz, így a berendezés, a helykihasználás is probléma lehet. Sokszor a már meglévő bútort nem tudjuk felhasználni a ferde falrészek miatt.

Szárazépítés

A tetőtér utólagos beépítése szárazépítéssel készül.

A szárazépítés lényege, hogy nem visznek be nedvességet a meglévő épületszerkezetbe, amit például vakolásnál megtennének, így az építési munkálatok befejeztével azonnal belakhatóak lesznek a helyiségek.

A megfelelően kivitelezett gipszkarton falazat a benne lévő hangszigetelő anyag segítségével egyenértékű tud lenni egy normál falazattal akusztikailag, illetve esetenként még jobb is!
Nedves helyiségek

A fürdőszobában is alkalmazható gipszkarton, csak oda speciális impregnált gipszkarton használatát javasolják, illetve a csapó víznek kitett részeknél kenhető vízszigetelést is. Ezeket az anyagokat használva, teljesen biztonságos megoldás!

Mennyivel nő az ingatlan értéke, ha lakhatóvá teszem a padlásteret?

Egy felújított, jó állapotú ingatlan értéknövekedésének eléréséhez érdemes tetőtér-bővítésen gondolkozni, ha az építészeti előírások szerint a hasznos terület növelését a földszinti alapterület bővítésével nem lehetséges megoldani, és a tető hajlásszöge megfelelő a tetőtér beépítéséhez. Ennek a folyamatnak további előnye, hogy az átalakítás a lehető legkisebb mértékben módosítja az épület megjelenését.

Ingyenes árajánlat és munkafelmérés

Ingyenes árajánlat és munkafelmérés a hét minden napján. Akár hétvégén is!

Szaktanácsadás

Keressen minket,   segítünk a megfelelő anyagok kiválasztásában.

Szakértelem

A nagyobb építőanyag gyártó cégek / Bramac, Velux, Terrán/ által szervezett tanfolyamokon, konferenciákon részt veszünk

Legutóbbi munkáink

0
+
elkészített tető
0
+
kocsibeálló
0
+
ablakbeépítés

HÍVJON ÉS KÉRJEN INGYENES FELMÉRÉST!

Kérjen ajánlatot

Kapcsolat

Vásárhelyi Ács-tetőfedő Bt 2335 Taksony Nyírfa u. 15.

zsolt.vasarhelyi73@gmail.com

Vásárhelyi Zsolt
+ 3630 636 5627
Vásárhelyi Norbert
+ 36 30 994 3596